Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMX

Glock Mark XV

19. 7. 2011 8:47
Pán je vystidovaný filolog?

Filologie je nějaký druh ekonomie, že autor pokládá za vhodné nás seznamovat se svým pocitem ohledně svého partajního "óbrbose"? Safra, asi si tady založím blog a jako vysokoškolák (mgr. z národohospodářství) budu psát blogy o filologii!

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

19. 7. 2011 7:02
Napsat takový oslavný článek

na Dluhoslava Sobotku, tomu se říká oranžový fanatismus a nebo je to známka naprosté hlouposti a nechápavosti.

0 0
možnosti
MZH

Martin z HK

17. 7. 2011 9:06
Sobotka to napraví

každému dá něco zadarmo, naslibuje i modré z nebe. Co na tom, že to naše děti budou muset jednou i s úrokama zaplatit že? Jistě po nás potopa...Rv

0 0
možnosti
RK

romualda

17. 7. 2011 10:05
Re: Sobotka to napraví

modré z nebe je kapalný kyslík :-) nene, sliby už neletí, dnes naopak lidé rádi slyší třeba "dávky už nelze vyplácet tolika lidem" (exninistr Janota). Mimochodem, socani aspoň nikdy neslibovali, že si polepší všichni, na reformách vydělají všichni.

0 0
možnosti
E

Eglund

17. 7. 2011 6:53
Ale to je úplně jedno

kdo je u moci nebo vyhraje příští volby. Právě začíná Velká evropská ekonomická krize, takže dluhy budou narůstat a ekonomika půjde dolů, bez ohledu na Sobotku nebo Nečase. Zdá se, že lidem u nás pořád nedochází, jak málo souvisí ekonomická situace s vládní politikou.

0 0
možnosti
TP

assco

17. 7. 2011 6:40
Jen kratky komentar.

Socialni demokracie opravdu muze vyhrat volby a to diky slibum na vetsi vydaje ze statni pokladny. Socialni demokracie muze opravdu zvysit dane firmam a bohatym lidem s vysokymi prijmy a pokusit se tak vydaje kryt. Socialni demokracie ale z toho zvyseni dostane houby protoze presunout firmu na Slovensko kde jsou dane i ted nizsi nez u nas nebo tam presunout hlavni cast zamestnaneckeho pomeru top managementu trva cca 5 minut. Pravidelne mi volaji firmy, ktere jsou na to zamereny staci rict ano. Platit vysoke dane tu bude nakonec jen statni sektor, ale ten jaksi zadne hodnoty netvori. A az dojde k tomu presunuti pobocek a smluv ven bude temer nemozne dostat je zpet aby u nas platili alespon normalni dane. Vas oblibenec toto ale samozrejme vi takze vam bud lze a nakonec to neudela, nebo to udela a nakonec to zase zaplatite vy protoze jedina dan kterou lze u nas uspesne zvysit a vybirat je dan ze spotreby, tedy DPH. Takze nez se "ozenite s milovanou nevestou" a naletite ji na sliby, tak se nejdrive poradne podivejte pod sukni co tam ma, abyste se rano po svatebni noci neprobudil se slovy : "zase me oje..." ;) pekne ranko.

0 0
možnosti
VH

Můj názor:

16. 7. 2011 23:36
Podle pracovního zařazení autora článku,

je tato agitka pouhou anální turistikou, ve smyslu: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej ! Pane Šelepo, váš chlebodárce byl ekonomy vyhodnocen jako nejhorší ministr financí za 20-ti leté období hned po Ivo Svobodovi. Strážce národní pokladny, který v době nejvyššího ekonomického růstu nechal dělat 120-ti miliardové deficity a ještě obhajoval neustálé zvyšování mandatorních výdajů které si tehdy přehlasovávala rudo oranžová většina. Něčeho takového je schopen pouze naprostý ekonomický diletant, který ze školní lavice rovnou přeskočil do té poslanecké. Přečtěte si rozhovor s opravdovým odborníkem, zesnulým, p. Janotou. Jak ohodnotil Sobotku - jako svého nadřízeného... Jak ke svému podpisu na návrhy rozpočtů za Sobotkovy éry připojoval poznámky: NESOUHLASÍM, NEUFINANCOVATELNÉ ...

Odhady ekonomů: kdyby Kalousek za recese hospodařil se státní kasou stejně jako Sobotka v časech konjuktury, pohybovali by se jeho roční schodky někde kolem 400 miliard. Bože, chraň tuto zemi před Sobotkou ... !!!

0 0
možnosti
RK

romualda

16. 7. 2011 23:44
Re: Podle pracovního zařazení autora článku,

jo kdyby kdyby kdyby. Jaké zvyšování mandatorních výdajů? Sociální systém byl nastaven od vlády ODS, za ČSSD došlo k drobným zpřísněním. Pokud jste myslel důchody, tak se mi vybavuje volební leták ODS "Zastavíme neustálé snižování životní úrovně důchodců", že by to bylo tak? K velkému navýšení mandatorních výdajů došlo před volbami 2006 a opět, více se na tom podílely pravicové strany. Pan Janota také zhodnotil Topolánkovo vládnutí tím, že nelze mít švédský sociální systém a přitom nízké daně, za vlád ČSSD ty daně tomuto systému alespoň odpovídaly.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

16. 7. 2011 22:11
... Sobotka machr...

... dokázal v období skoro 7% růstu sekat stejné dluhy jako dnes Kalousek v době krize... kam by nás asi zavedl on, zůstal by ještě ve svém "reálném rámci", nebo by se vzepjal k řeckým výšinám?

... podle toho, jak je čSSD nesvá z prázdné stranické kasy po posledních volbách , a jak se snaží dostat k penězům všemi způsoby - nasadila dokonce své odborářské bojůvky - to Dluhoš zatne hodně hluboko, až se zase dostane ke státní kase...

... jinak je vidět, že soudruh autor nikdy nebyl daňovým plátcem, když mu připadá našich skoro 70% málo - ale to je samozřejmé, kdyby byl, těžko by sázel na Sobotku, to je sázka na almužnu...

0 0
možnosti
RK

romualda

16. 7. 2011 22:21
Re: ... Sobotka machr...

Krize přišla až koncem roku 2008 a jaktože se za dva roky, co odešla od vlády ČSSD,  zvýšil dluh o 200 mld?

0 0
možnosti
S

sorki

16. 7. 2011 21:58
AHA

..stačí si přečíst o "autorovi" a je to jasné. Z análu Zubaté pleše alias Dluhoslavovi mu už nečouhá ani nos..

0 0
možnosti
V

villík

16. 7. 2011 20:31
jj. A teď nám řekněte,co by dělal na Nečasově místě Sobotka

1 0
možnosti
JH

Pepe I

16. 7. 2011 19:57
Americkou demokracii a Republikány s Demokraty

tu nemáme, ale stejně tak tu nemáme jenom Sobotku nebo Nečase, potažmo ODS a ČSSD. Mají snad tyhle dvě silně profláknuté strany vládu v naší zemi nějak přidělenou? Zrovna tihle dva panáčkové dle svých životopisů nemají v běžném pracovním procesu odžitý snad jediný rok, od reality jsou nahony vzdáleni, ale mistrovat by chtěli. Přátelé hledejme a vybírejme s rozumem.

1 0
možnosti
O

oslik

16. 7. 2011 20:39
Re: Americkou demokracii a Republikány s Demokraty

Můj názor je, že ani ODS, ani ČSSD nemají už dostat už žádnou šanci podílet se na moci, jejich budocnost by měla spočívat na smetišti dějin. I s Kalouskem...

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1751x
Vystudovaný filolog, dříve středoškolský pedagog, zástupce ředitele střední školy, nyní poradce Poslaneckého klubu a tajemník předsedy České strany sociálné demokratické.

Seznam rubrik