Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bofums

9. 5. 2012 13:13
Šelepo, ach, Šelepo!

Filolog a dal se na politiku ? Proč jste to, proboha, udělal ? Mohu hádat ? Socani platí  filology líp

něž školství?  Nebo je tady za práci považováno to povídání , které jste ve své blogu předvedl?

Dlouho jsem se už tak nepobavil jako zde- je opravdu vidět, že s přílišnou inteligencí a znalostmi

historie u svých příznivců nepočítáte! Mimochodem- Vám se líbí podmiňovací způsob natolik,že

by jinému vystačil na několik blogů! Přesto buďte zdráv a spokojen za odvedené " dílo ";-D;-D

1 0
možnosti
PH

petrph

9. 5. 2012 10:22
víte ta otázka je špatně položena

Ta otázka totiž nestojí jak to udělat aby se komunisté nedostali k moci.Ti jsou dnes  státem povolenou stranou,stojící na demokratických principech- tedy aspoň na úrovni jakou užívají i ostatní strany.Tedy,na svých základních organizacích si volí své zástupce,ti je zastupují na sjezdech,volí vyšší vedení strany,určují program,sestavují kandidátky do obecných voleb,V tom není žádná totalita ani extrémismus.Nelze,už z principů demokracie jí zakazovat a zabraňovat převzít moc,když si jí lidé ve volbách zvolí.

Ta základní otázka totiž stojí,co by měly demokratické vlády dělat,aby se jakákoliv-jakákoliv extrémní strana,byť se dostala později k moci,jí nemohla využít k trvalé totalitě.Že by to chtělo státní správu nezávislou na vládě,nezávislou policii,armádu,nezávislé soudy,nezpolitizovaný Senát s dostatečnými pravomocemi,nezávislá média,širokou občanskou iniciativu.Nic z toho dnešní naše "demokratické" vlády nepotřebují,a naopak nám slovy svých lídrů opakuji,Kdo byl zvolen, ten vládne všem

0 0
možnosti
JB

marx

9. 5. 2012 10:02
Je to

všechno  BU BU. Je zajímave , že největší strach z komunistu maji ti , kteři komunisty nezažili. Byla to kdysi uplně jina situace řízena z SSSR . Dnes je situace odlišná a da se klidně říct , že život náš je řízen cvokami z Bruselu. Po válce se lezlo do zadního otvoru  Rusku a dnes se leze Bruselu a to je momentálně ještě horši . Ja volim podle autora pidistranu  Suverenitu -stranu zdravého rozumu a komunisti v dnešni době mi vůbec nevadi. Nejvíc vadi dnešním některým zlodějským zbohatlíkům , určitě ne restiduentům a normálnim lidem. [>-]

3 0
možnosti
MK

absurdian

9. 5. 2012 10:12
Re: Je to

ne, největší strach z komunistů mají ti, co to zažili a dobře ví, jakých zvěrstev jsou titi lidé schopni Rv

3 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

9. 5. 2012 9:53
Ukecaný článek

Je v něm mnoho slov, méně obsahu. Budu tedy stručnější než autor. Za prvé, neobchází strašidlo, ale jsou tady námluvy komunismu s se socialisty. K spojenectví došlo už za Paroubka a vřelý vztah těchto partají pokračuje. Vystoupení Vojtěcha Filipa na socdem prvním májí, kde zdravi Čest práci, je jen malým ukázáním reality. Až socialisté vyhrajou volby, tak budou komunisté u moci. Ne ve vládě, ale o to silnější budou mít pozici. Asi jako za oposmlouvy, Zemana nemohl usměrnit nikdo, střídal klidně své vlastní ministry. Jediný vliv tehdy měla ODS a Klaus.

Za druhé, je fakt, že ODS toto využívá jako strašák. Dokonce k těm komunistům nemají zas tak negativní vztah. Jde spíš o hru před lidmi. Tlustý před lety podporoval Hušáka a dlouho to trvalo se ho zbavit. Zde šlo o dva komunistické kádry, které už formálně komunisty nebyly. Myšlením to ovšem byly produkty komunismu. Ale autor má pravdu, ODS komunistů užívá jako strašáku dávno, ale jejich nebezpečí je nyní reálné.

1 0
možnosti
1

1absolutus

9. 5. 2012 9:53
U mě karma.

Krásný článek, který bude rvát pravičáckým fanatikům ledví! :-)R^

6 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

9. 5. 2012 9:37
své názory vyjadřuji bez jakéhokoliv, tím méně politického

zadání...nyní poradce Poslaneckého klubu a tajemník předsedy České strany sociálné demokratické... to jsou slova z vašeho profilu...8-o;-D?

5 0
možnosti
MK

absurdian

9. 5. 2012 9:35
vláda ČSSD ze seriózních odborníků?

To myslíte vážně?? Sobotku, který opustil desítky milionů dluhů hoteliŕovi-přítelovi Paroubka, který mu za to uspořádal svatbu?? Ratha, který si vyřizuje osobní účty a zdravotnictví jde mimo něj? To bysme dopadli... RvRvRv;-O

4 0
možnosti
MK

absurdian

9. 5. 2012 9:36
Re: vláda ČSSD ze seriózních odborníků?

oDpustil - pardon

0 0
možnosti
JC

JirkaTA

9. 5. 2012 9:29
60.léta Tatínek se synkem...

...stojí na Šumavě u hranic. Synek se ptá: "A tatínku. kdo je za těmi dráty?" Tatínek pohladí synka a odpoví: "No přece my."

U pisatele je vidět, že neprožil dětství v komunismu, jako já a nepřeberné množství dalších. Proto by nemohl napsat takový blábol. Pane, co chybí v dnešní době, jsou peníze, Vy je chcete vzít živnostníkům a podnikatelům a rozdat je lůze. To už jsme tu měli a půlku života zkaženou. Chcete mi zkazit i konec života?

6 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

9. 5. 2012 9:34
Re: 60.léta Tatínek se synkem...

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1751x
Vystudovaný filolog, dříve středoškolský pedagog, zástupce ředitele střední školy, nyní poradce Poslaneckého klubu a tajemník předsedy České strany sociálné demokratické.

Seznam rubrik